Virtual reality


 

foto van René van der Burgh - Bouwkunde & Vormgeving.

Bij René van der Burgh kun je middels een ‘virtual reality’ bril door een nog niet gerealiseerd ontwerp lopen! Dit is de eerste stap naar de ultieme ontwerpbeleving.

Zo kunt u door middel van onze professionele virtual reality bril door uw toekomstige woning/bedrijfspand lopen in een virtuele wereld. Op het kantoor van René van der Burgh is een fysieke ruimte aanwezig waarin je echt rond kunt lopen. Je kunt bijvoorbeeld het ontwerp vanuit de ogen van een kind of iemand in een rolstoel beleven. Zo beleef je het ontwerp op je eigen manier. De klanten ervaren het als realistisch. Het feit dat bijna alle klant over een virtuele drempel stapte gaf voor mij de bevestiging dat dit inderdaad realistisch aanvoelde.

Ook kunnen ontwerpen realistischer beoordeeld worden. Hoe ziet een ruimte er uit met meer daglicht? Wat is de impact van een kleur op de ruimte? Hoe ‘voelt’ die grote ruimte aan of, simpele gezegd, kun je zien wat je wilt zien?

Om te voorkomen dat je nergens tegen aan loopt wordt er gebruik gemaakt van sensoren die weten waar jij je in de ruimte bevindt. Op het moment dat je in de nabijheid van een bestaande wand staat wordt deze in de bril weergegeven als een ‘obstructie’. Dit voorkomt dat je dus ergens tegen aan loopt. De beleving is nagenoeg gelijk met de realiteit.

Wilt u ook door uw nieuwbouw of verbouw project lopen? Vraag naar de mogelijkheden.